Het News of The World bordje is ook niet meer

Het hoofdkantoor van News International in Londen, waar ook de Britse krant News of the World onderdeel van was. Archiefbeeld 6 juli 2011. Foto Reuters / Olivia Harris

Ondanks dat de Britse tabloid News of The World een week geleden werd opgeheven, bleef het bordje de daaropvolgende dagen desondanks de gevel van het hoofdkantoor van News International in Londen sieren.

Maar sinds een of twee dagen, dat is niet helemaal duidelijk, is het bordje dan eindelijk ook verdwenen. Economieredacteur van de Britse zender Channel 4 vereeuwigde het verdwijnen van het laatste fysieke bewijs dat de krant deel uitmaakte van het rijtje Britse kranten van mediatycoon Rupert Murdoch.

De krant zelf blijft natuurlijk voortleven in het beklaagdenbankje, waar het zich moet verantwoorden voor ‘het falen zichzelf ter verantwoording’ te roepen.