Citaten

„Die premier van jullie is wel erg saai, ik zou er nog geen film van een half uur over kunnen maken.”

De Franse regisseur Xavier Durringer over Nederland, Novum Nieuws, 12 juli.

„Ik spaar mezelf niet. Jullie zitten me nu weer allemaal kritische vragen te stellen, maar die heb ik in het boek ook mezelf gesteld. Ik weet dat de hele presentatie tijdens het verhoor beroerd is geweest. Ik moet voor journalisten altijd heel diep door het stof. ’s Morgens als ik opsta moet ik eerst een mea culpa uitspreken. Dan mag ik daarna misschien iets nuanceren.”

Vertrekkend raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof van Amsterdam Tom Schalken, De Pers, 12 juli.

„Het is makkelijk om te doden, iedereen kan het, maar een echte man is degene die levens kan redden.”

De Afghaanse president Hamid Karzai bij de begrafenis van zijn deze week vermoorde broer, Novum, 13 juli.

„Ik heb het vanaf de zijlijn gevolgd en wist dat dit eraan zat te komen. Triest, vooral de manier waarop weer. Dit is Feyenoord-onwaardig, een schande weer.”

Oud-Feyenoord-trainer Leo Beenhakker over het vertrek van trainer Mario Been, Voetbal International, 13 juli.

„Waarom willen de Palestijnen zowel een eigen staat als het recht naar Israël terug te keren? Dat is niet het einde van het conflict, maar de volgende stap.”

De Israëlische ambassadeur in Nederland Harry Kney-Tal, Metro, 14 juli.

„Ik ben gewend om af te wijken van het gemiddelde. Ik kom van de mavo, ben naar de havo gegaan en op het hbo terechtgekomen. Daarna ben ik aan de universiteit gaan studeren. Ik kom niet uit een rijk gezin, mijn zusje zit in de Wajong, mijn vader heeft een snackbar. Ik weet hoe het is om anders te zijn en om die reden veel op je af te krijgen. Maar de slotsom is altijd wel dat de meerderheid zegt: wat goed dat je dit doet, Dennis.”

Dennis Wiersma (25), voorzitter van FNV Jong, de Volkskrant, 15 juli.

„Als ze zeggen: bent u gepensioneerd? Dan zeg ik: hou op, zeg! Zo voelt het helemaal niet. Ik voel mij bevoorrecht ten opzichte van veel van mijn leeftijdgenoten, waar het vuur uit lijkt te zijn verdwenen. Als mijn werk overkomt als geschreven door een jonge hond beschouw ik dat als compliment.”

Schrijver Robert Anker (65), Trouw, 15 juli.

„Rupert Murdoch meent dat News Corp. de beschuldigingen ‘zeer goed’ heeft afgehandeld. Hij heeft nog steeds zijn verontschuldigingen niet aangeboden aan de onschuldige slachtoffers van het afluisteren. Hij begrijpt het nog steeds niet.”

Labour-leider Ed Miliband over het Britse afluisterschandaal, BBC, 15 juli.