Brits Open: Luiten, De Vries verder

De Nederlandse golfers Joost Luiten en Floris de Vries hebben de ‘cut’ gehaald op het Britse Open. Op de Royal St Georges Golf Club in Sandwich, even ten noorden van Dover, bleven beide Nederlanders tijdens hun majordebuut boven het baangemiddelde, maar schaarden zich desondanks onder de besten. Luiten eindigde de tweede dag twee slagen boven par, De Vries had één slag extra nodig (+3).

De Noord-Ier Darren Clarke en de Amerikaan Lucas Glover gaan na twee dagen samen aan de leiding, met vier slagen onder par.

Onder de prominenten werd de eerste twee dagen een slachting aangericht. De nummers één en twee van de wereldranglijst, de Engelsen Luke Donald (+6) en Lee Westwood (+4) haalden het weekeinde niet. Ook de Noord-Ier Graeme McDowell (+5) kon naar huis, net als de Engelsman Ian Poulter (+7), de Zuid-Afrikaan Ernie Els (+8) en de Italiaan Francesco Molinari (+8).

De Amerikaan Tom Watson, 61 jaar oud inmiddels, is er nog wel bij (+2). Hij verraste het publiek gisteren met een hole-in-one op de zesde hole. Donderdag had zijn landgenoot Dustin Johnson op de zestiende hole ook maar één slag nodig gehad.