Astronauten worden wakker met Elton John, Beyonce en Paul McCartney

De astronauten van de Atlantis worden door wereldberoemde muzikanten wakker gezongen en hebben ook nog eens een buitenaards mooi uitzicht. Foto AP / NASA

De astronauten van de Space Shuttle Atlantis, die zich nu bevinden op het International Space Station (ISS), hebben misschien wel de leukste wekkerradio die er bestaat. De afgelopen vier dagen worden de bemanningsleden namelijk gewekt door wereldberoemde muzikanten die hen succes wensen tijdens de laatste missie van de Space Shuttle.

Op 14 juli, de zevende dag van de NASA-missie, zong R.E.M voorman Michael Stipe a capella een gedeelte van het toepasselijke nummer ‘Man on the moon’. Maar niet alleen Stipe had de eer de bemanning te begroeten. Vandaag, dag negen van de missie, wekte Beyonce met haar nummer ‘Run The World (Girls)’:

Paul McCartney liet gisteren al van zich horen:

En Elton John wekte de bemanning op de zesde dag van hun missie met zijn wereldberoemde nummer “Rocket Man”

In totaal duurt de missie van de bemanning van de Atlantis twaalf dagen. Wie de komende drie dagen de astronauten gaan wekken is nog niet duidelijk, misschien ‘Space Oddity‘ van David Bowie? Of Sting en The Police met ‘Walking on The Moon‘?

Maar niet alleen musici krijgen de kans om de astronauten in het ISS te begroeten. Gisteren kreeg de bemanning van het ISS ook ‘per ongeluk’ een telefoontje van de Amerikaanse president, die eigenlijk ‘pizza wilde bestellen’: