Annemarie ging op hockey

Fotograaf Ad Nuis en auteur Arthur van den Boogaard maken eens in de twee weken een foto ‘opnieuw’ en belichten de tijd ertussen.

Venturemanager Annemarie Guise (46) wandelde in juli 1972 samen met haar één jaar oudere zus Liesbeth over een landje dat later het hoofdveld werd van hun hockeyclub MHC Teteringen.

„We woonden daar pas: een nieuw huis in het oude gedeelte van Teteringen. Ook omdat ik nog niet veel vrienden had, ging ik vaak naar het landje. Het was vlakbij. Ik liet er onze hond Flip uit of croste op mijn fiets. In het weekeinde wandelden we daar met het gezin van vier. Die dag was Vincent Mentzel op bezoek. Hij werkte als fotograaf bij NRC Handelsblad waar mijn vader Wim adjunct-hoofdredacteur was. Als vriend van de familie maakte Vincent zomaar wat foto’s: mijn zus Liesbeth in haar jurkje en ik in mijn voetbalbroek. Dat deed ik toen graag: voetballen. Ik was nogal jongensachtig. Een oproep in de buurtkrant voor leden voor een te starten hockeyclub was aanvankelijk niet aan mij besteed. Maar Liesbeth was enthousiast en toen ben ik gevolgd. Nooit spijt van gehad. Jarenlang was ik spits of mid-mid in de hoogste teams en ik heb ook in Dames 1 gespeeld. Wat ik me herinner van die begintijd is het tenue: donkerbruine kniekousen en rokje, groen overhemd en een oranje sweater. Overigens trainden we eerst elders in het dorp. Pas met de verbouwing van het landje tot sportvelden kreeg onze hockeyclub een plek op dit sportpark De Gouwen. De uitvergrote foto van Vincent hing toen al boven de bank in de woonkamer. Dat bleef ook zo toen mijn vader in 1977 overleed. Pas bij de verhuizing van mijn moeder eind jaren tachtig van Teteringen naar Friesland belandde de foto op haar zolder. Door de recente overzichtstentoonstelling van Vincent in Rotterdam dachten we er weer aan. Ook omdat hij bij de opening zo aardig sprak over mijn vader. Liesbeth heeft de foto van mijn moeder gekregen. Hij hangt nu naast de eettafel in haar huis in Bussum.”

U kunt zelf ook een foto insturen. Nuis en Van den Boogaard nemen contact op als uw foto ‘opnieuw’ gemaakt wordt. Stuur aan: opnieuweenfoto@gmail.com