Weer

Na de adempauze van vandaag gaan we opnieuw zeer wisselvallig weer tegemoet. In eerste instantie zitten we hierbij nog even in relatief zachte lucht voordat frisse lucht onze kant op komt. Terwijl wij een nacht ingaan met opklaringen ligt een nieuw buiengebied alweer klaar voor de kust van de Britse Eilanden. Dit lagedrukgebied komt over heel West-Europa te liggen. Geleidelijk neemt dan ook gedurende de nacht de bewolking toe. Her en der ontstaat wat mist, die tegen de ochtend snel weer verdwijnt. Uiteindelijk wordt de temperatuur een graad of 13.

Morgen begint nog aardig met redelijk wat hoge en lagere bewolking, en af en toe zon. Met een zuidenwind loopt het kwik snel op naar 20 graden aan zee, tot 24 graden in Brabant en Limburg. Aan het eind van de ochtend is de bewolking aan zee zo dik dat er al af en toe wat regen uit kan vallen. In de rest van het land krijgt de zon steeds minder kans, maar het blijft wel grotendeels droog. Halverwege de middag trekt een regenfront Nederland binnen, met meer wind. Tegen de avond bereikt de regen ook het oosten van het land.

De rest van de week blijft het wisselvallig met geregeld buien en met de frisse lucht wordt het niet warmer dan gemiddeld 18 graden.