Vulkaan op Sulawesi uitgebarsten

Mount Lokon spuwt lava en as de lucht in boven Sulawesi. Foto Reuters

Een vulkaan op het Indonesische eiland Sulawesi is vanmorgen uitgebarsten. Duizenden zijn gevlucht nu de Mount Lokon as, lava, zand en stenen honderden meters de lucht in spuwt. Een vrouw is gestorven aan een hartaanval tijdens haar vlucht, maar er zijn geen berichten over andere slachtoffers.

De vulkaan is drie keer krachtig uitgebarsten en de autoriteiten benadrukken aan persbureau AP dat de vulkaan zeer actief blijft en nieuwe uitbarstingen zeker niet zijn uitgesloten.

Manado met Mount Lokon op de achtergrond. Foto APManado met Mount Lokon op de achtergrond. Foto AP

Een uitbarsting van de Mount Lokon werd al verwacht, omdat de vulkaan steeds actiever werd. Enkele duizenden mensen zijn de afgelopen dagen al geëvacueerd. Zo’n 6000 mensen worden ondergebracht in scholen, kerken en andere tijdelijke opvangplaatsen in Tomohon. Er zullen nog eens zo’n 27.000 mensen, die binnen een straal van 3,5 kilometer van de vulkaan wonen, worden geëvacueerd.