‘Vrouwen actiever betrekken bij aanpak wereldproblemen’

Finnish President Tarja Halonen walks with U.N. Secretary General Ban Ki-moon (R) during the Suomi Areena discussion forum in Pori July 15, 2011. REUTERS/Sari Gustafsson/Lehtikuva (FINLAND - Tags: POLITICS) THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. NO THIRD PARTY SALES. NOT FOR USE BY REUTERS THIRD PARTY DISTRIBUTORS. FINLAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN FINLAND. NO COMMERCIAL USE
Finnish President Tarja Halonen walks with U.N. Secretary General Ban Ki-moon (R) during the Suomi Areena discussion forum in Pori July 15, 2011. REUTERS/Sari Gustafsson/Lehtikuva (FINLAND - Tags: POLITICS) THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. NO THIRD PARTY SALES. NOT FOR USE BY REUTERS THIRD PARTY DISTRIBUTORS. FINLAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN FINLAND. NO COMMERCIAL USE Ban Ki-moon met de Finse president Tarja Halonen

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon heeft vandaag gezegd dat problemen in de wereld veel sneller kunnen worden opgelost als vrouwen actiever bij de bestrijding ervan worden betrokken.

Het onlangs herkozen hoofd van de Verenigde Naties heeft tijdens zijn driedaagse bezoek aan Finland wereldleiders aangespoord de vrouwelijke populatie beter in te zetten bij het bestrijden van globale problemen als voedseltekorten, energie en klimaatverandering.

Tijdens een paneldiscussie over economische duurzaamheid opperde Ban Ki-moon dat de helft van de wereldpopulatie bestaat uit vrouwen. Hij voegde daar aan toe dat het sterftecijfer van vrouwen veel te hoog is.