Veiligheidstroepen Syrië vuren opnieuw op demonstranten

Syrische veiligheidstroepen hebben ten minste drie demonstranten gedood in de noordelijke stad Idlib. Ook in hoofdstad Damascus werd geschoten op demonstranten. Honderdduizenden Syriërs zijn vandaag op de been om het vertrek van president Assad te eisen.

Al Jazeera spreekt van in totaal zeven doden in Idlib, Damascus en Deraa.

Een lid van de Syrische oppositie, Louay Hussain, laat vanuit Damascus aan persbureau Reuters weten dat de autoriteiten volgens hem reageren op de weigering van de oppositie deel te nemen aan gesprekken. Volgens Hussain wil het regime met een dialoog proberen de moorden in de doofpot te stoppen.

In Hama vond het grootste protest plaats. Daar hebben zich volgens bronnen van persbureau AP veel mensen uit nabijgelegen dorpen bij de protesten gevoegd.

Inmiddels zijn in Syrië volgens activisten al zo’n 1600 mensen gedood in een poging van het regime om de demonstraties tegen de regering de kop in te drukken.

Demonstraties in Jordanië

In de Jordaanse hoofdstad Amman zijn demonstranten in gevecht gekomen met de politie. Betogers eisen hervormingen van de regering, maar niet het vertrek van koning Abdullah, die de regering samenstelt.

Bij de gevechten in Amman zouden zeker acht gewonden zijn gevallen.