Tour de France over voor Lars Boom

Rabobank rider Lars Boom (L) of the Netherlands rides next to Eskatel Euskadi rider Ruben Perez Moreno of Spain during a break away in the eleventh stage of the Tour de France 2011 cycling race from Blaye Les Mines to Lavaur July 13, 2011. HTC highroad rider Mark Cavendish of Britain won the stage while Europcar rider Thomas Voeckler of France retained the yellow jersey. REUTERS/Pascal Rossignol (FRANCE - Tags: SPORT CYCLING)
Rabobank rider Lars Boom (L) of the Netherlands rides next to Eskatel Euskadi rider Ruben Perez Moreno of Spain during a break away in the eleventh stage of the Tour de France 2011 cycling race from Blaye Les Mines to Lavaur July 13, 2011. HTC highroad rider Mark Cavendish of Britain won the stage while Europcar rider Thomas Voeckler of France retained the yellow jersey. REUTERS/Pascal Rossignol (FRANCE - Tags: SPORT CYCLING) Lars Boom in de elfde etappe van de Tour de France, naast Euskatel-rijder Ruben Perez Moreno. Foto Reuters / Pascal Rossignol

De Nederlander Lars Boom is tijdens de dertiende etappe uit de Tour de France gestapt.

De renner van de Rabobank-ploeg kwam al vroeg in de etappe in de problemen doordat het tempo van het peloton erg hoog lag. Vrijwel onmiddellijk na de start werd de koers getekend door verschillende ontsnappingen. Boom had het zichtbaar zwaar en moest al snel lossen. Niet veel later stapte Boom van zijn fiets.

In een reactie liet Boom weten dat hij last had van zijn achillespees:

“Mijn achillespees belemmerde mij verder te rijden, ik denk dat ik die woensdag bij die ontsnapping overbelast heb. Verder rijden had geen zin meer. Ik had zo veel last, dat ik mijn enkel niet fatsoenlijk kon bewegen.”

Ook voor de Duitser Andreas Klöden is de Ronde van Frankrijk afgelopen. De renner van Team RadioShack werd al vroeg in de koers gelost, waarna hij besloot af te stappen. Klöden was tijdens vorige etappes meerdere keren gevallen.

Bekijk hier de laatste meters van Lars Boom in de Tour de France: