Toen Jezus in Brussel aankwam

Dimitri Verhulst gaat in zijn nieuwe roman commentaar geven op de actuele politieke situatie in België.

De intrede van Christus in Brussel verschijnt in oktober. Het bezoek van Christus wordt in het boek aangekondigd op de nationale feestdag van België. Meteen ondergaat de stad een metamorfose: gevels worden opgeknapt, de criminaliteitscijfers duiken naar het nulpunt. Intussen bakkeleien beleidsmensen over wie een onderhoud met de profeet verdient. Ze discussiëren over de route waarlangs Jezus moet lopen. De stad krijgt almaar een menselijker gelaat. ‘Er is oog voor de dakloze, de illegaal, de dronkaard en de armoe-oogster. De metro ruikt niet langer naar pis, de hoop is onder het volk.’ De titel van Verhulst nieuwe boek verwijst openlijk naar het schilderij De intocht van Christus in Brussel van James Ensor (uit 1888). (De Papieren Man)