Spaanse Hof beboet Clarence Seedorf wegens smaad

Seedorf werd eind april geridderd op de ambassade in Rome. Hij poseerde met klompen in de clubkleuren van Milan. Links ambassadeur Stoelinga. Naast hem premier Berlusconi, met Hollandse klompen. Foto Reuters

Clarence Seedorf is veroordeeld tot het betalen van een boete van zestigduizend euro aan voormalig Real Madrid-trainer John Toshack. De Amsterdammer moet betalen omdat hij de Welshman in zijn biografie, die verscheen in 2003, heeft beschuldigd van zelfverrijking.

Dat zou zijn gebeurd bij het aantrekken van spelers in zijn tijd als trainer van de Koninklijke, meldt de Spaanse sportkrant Marca.

Zo schreef Seedorf in zijn biografie over Toshack, die hem destijds wegstuurde bij Real Madrid:

Hij ging vooral naar Real om zijn zakken te vullen. Zijn enige doel was om spelers te verkopen, zodat hij vervanging kon halen waar hij geld aan kon verdienen.

Als voorbeeld noemde Seedorf de transfers van Elvir Baljic en de Kameroener Geremi.

Toshack spande in 2007 een zaak aan tegen Seedorf, die werd veroordeeld tot het betalen van tweemaal dertigduizend euro. De voormalig Oranje-international vocht de uitspraak aan, maar het Hof van Cassatie stelde Toshack gisteren opnieuw in het gelijk.