Popdiva Debbie Harry stemt vrolijk

Blondie. 14/7 Paradiso Amsterdam. Herhaling 15/7 Zwarte Cross, Lichtenvoorde. ***

Met haar witte pruik van de feestwinkel en een arsenaal aan glitterriemen over haar potsierlijke tutu doet Debbie Harry geen moeite om op het frisse punkmeisje te lijken dat in 1977 voor het eerst in Paradiso stond. Denis zingt ze nadrukkelijk niet meer. Maar haar lach blijft nog even stralend en op 66-jarige leeftijd is haar stem helder genoeg om klassiekers als Call me en Sunday girl geloofwaardig te vertolken.

Dat is goed nieuws, want in de dertig jaar sinds Blondies grote successen kreeg Harry jazz-aspiraties en zong ze als soliste ook wel met een saaie, doorrookte fluisterstem.

Sinds de comeback uit 1999 die de hit Maria opleverde, voegde Blondie geen klassiekers meer toe. Het nieuwe album The Panic Of Girls is een invuloefening van alles waar ze ooit goed in waren: en beetje disco, een beetje reggae en een paar aardige popmelodieën.

Eind jaren zeventig was Blondie de enige punkgroep die weg kwam met disco-invloeden en zelfs een dappere poging tot rap, toen een gloednieuw New Yorks verschijnsel. Sindsdien zijn ze van al die markten thuis en brengen ze heerlijk afwisselende muziek, met de stoer met zijn stokken jonglerende drummer Clem Burke als grote gangmaker.

Toetsenman Jimmy Destri is er niet meer bij en zijn vervanger Matt Katz-Bohen mag een deel van de show stelen met zijn keytar, zo’n handig retro-toetsenbord dat als een gitaar wordt bespeeld.

Bandleider Chris Stein is een stuurse verschijning, maar de nummers die hij inzette met herkenbare gitaarlijnen riepen meteen gejuich van herkenning op in de uitverkochte zaal.

Sterke nummers in overvloed, van het flitsende Atomic tot de nog immer geloofwaardige hiphop-crossover Rapture waar een ondeugend stukje Fight for your right to party in verwerkt werd. Een cover van de oude reggaekraker Girlie girlie paste naadloos in de Blondiemethode van hitmuziek die net even uitdagender klinkt dan de doorsnee. Haar dansjes waren wat stram, maar als vrolijk stemmende popdiva kan Debbie Harry nog jaren mee.