pas verschenen

Agnes Andeweg: Griezelig gewoon. Gotieke verschijningen in Nederlandse romans, 1980-1995. Amsterdam University Press, 224 blz. € 29,50

Analyse van neerlandica Agnes Andeweg, van het Centrum voor Gender en Diversiteit, van de gotieke (gothic) invloed op Nederlandse romans uit de jaren 1980-1995.

Hervé Bourhis: Het kleine boek van de Beatles. Oog & Blik/De Bezige Bij, 168 blz. € 24,90

Graphic novel van van de Franse illustrator Hervé Bourhis over The Beatles. Het verhaal houdt niet op met het einde van de levens en laat de levens (en dood) van de Fab Four tot 2009 zien.

Paula van Gestel-Van het Schip, Joop Kaashoek, Jaap Molenaar, Rob Poelijoe, Henk Schipper, Hans van der Zwan: Maps in Books of Russia and Poland. Published in the Netherlands to 1800. Hes & De Graaf, 724 blz. € 175,-

Dertiende deel in de serie Utrechtse Historisch-Cartografische Studies, de Explokart-Reeks, gaat over in Nederland gepubliceerde, voornamelijk 17de-eeuwse kaarten van Rusland en Polen.

Nagieb Mahfoez: De Midaksteeg (Zoekaak al-Midakk). Vert. Djûke Poppinga, De Geus, 348 blz. € 22,50

Nieuw vertaalde roman van Nobelprijswinnaar Mahfoez over de straatjes in Kaïro en hun bewoners Zoals de krukkenmaker Krisha, de café-eigenaar met een voorliefde voor jonge jongens en drugs.

Albert Megens: Requiem voor een wielrenner. TeleXpress, 96 blz. € 12,50

57 gedichten van de Boxtelse dichter Albert Megens over jong gestorven wielrenners uit België en Nederland. Met een voorwoord van Peter Winnen en linosnedes van Ivo van Leeuwen.

Émile Zola: Hoe men sterft (Comment on meurt). Vert. Martin de Haan & Rokus Hofstede, Voetnoot, 88 blz. € 9,-

Nieuw deel in de Perlouses-reeks van uitgeverij Voetnoot die in het Nederlands vertaalde ‘vergeten parels uit de Franse literatuur’ uitbrengt. Tegelijk verschenen met Julio Cortázar: De toespraken van de bekkenknijper (Les Discours du prince-gueule, On déplore la, Comme quoi on est très handicapés par les jaguars, vert. Martin de Haan & Rokus Hofstede, 25 blz. € 7,-) en Yves Pagès: Kleine stillevens met werk en ontslag (Petites natures mortes au travail, vert. Jan Pieter van der Sterre, 64 blz. € 8,-).