Onderzoek FBI naar News Corporation van Murdoch

De FBI is een onderzoek begonnen naar de praktijken van de Amerikaanse media die onderdeel zijn Rupert Murdochs bedrijf News Corporation. Dat hebben anonieme bronnen rond de FBI gisteren gezegd. De FBI gaat onderzoeken of de Amerikaanse media zich schuldig hebben gemaakt aan het afluisteren van nabestaanden van de slachtoffers van 11 september. Daarvan werd News Corporation beschuldigd door Amerikaanse senatoren. Eén van hen vroeg de FBI daarop om een onderzoek. Murdochs bedrijf News Corporation bezit in de VS onder meer de kranten The Wall Street Journal en The New York Post en ook tv-zender FOX News. Het bedrijf ligt al wekenlang zwaar onder vuur omdat Britse kranten politici en nabestaanden van omgekomen militairen zouden hebben afgeluisterd. (AP, Reuters)