Rupert Murdoch in advertentie: we are sorry

Rupert Murdoch speaks outside a hotel where he met the familly of murdered teenager Milly Dowler in central London July 15, 2011. News Corp Chief Executive Rupert Murdoch said sorry on Friday to victims of phone hacking at one of his British tabloids after confidante Rebekah Brooks quit as head of the media empire's British newspaper arm. The twin steps were designed to quell an escalating scandal that has forced Murdoch to close the News of the World newspaper and drop a $12 billion plan to buy full control of pay TV operator BSkyB. REUTERS/Paul Hackett (BRITAIN - Tags: BUSINESS POLITICS MEDIA)
Rupert Murdoch speaks outside a hotel where he met the familly of murdered teenager Milly Dowler in central London July 15, 2011. News Corp Chief Executive Rupert Murdoch said sorry on Friday to victims of phone hacking at one of his British tabloids after confidante Rebekah Brooks quit as head of the media empire's British newspaper arm. The twin steps were designed to quell an escalating scandal that has forced Murdoch to close the News of the World newspaper and drop a $12 billion plan to buy full control of pay TV operator BSkyB. REUTERS/Paul Hackett (BRITAIN - Tags: BUSINESS POLITICS MEDIA) Murdoch verlaat het hotel waar hij met de familie Dowler heeft gesproken

Rupert Murdoch heeft tijdens een ontmoeting in Londen zijn oprechte excuses aangeboden aan de ouders van Milly Dowler, het vermoorde schoolmeisje wier mobiele telefoon in 2002 door de krant News of the World werd afgeluisterd.

De voorzitter van het in opspraak geraakte News Corporation zou de ontmoeting hebben aangevraagd nadat de wanpraktijken van News of the World aan het licht kwamen.

Murdoch gaf tijdens het gesprek aan dat de genoemde activiteiten van de krant niet stroken met de “standaarden die zijn vader ooit heeft gesteld”.

Morgen biedt Murdoch middels een advertentie in verschillende Britse kranten publiekelijk zijn excuses aan:

Het publiekelijke excuus namens Rupert MurdochHet publiekelijke excuus namens Rupert Murdoch