Kortkolom voorpagina

Brooks stapt op bij News Corp, onderzoek FBI naar Murdoch

Londen. Rebekah Brooks, oud-hoofdredacteur van tabloid News of the World, heeft vanochtend ontslag genomen als directeur van uitgeverij News International van mediamagnaat Rupert Murdoch. De Amerikaanse FBI is na vragen van enkele senatoren begonnen met een onderzoek naar mogelijke afluisterpraktijken van journalisten in dienst van het Murdoch-concern in de VS. Murdoch, zijn zoon James en Brooks hebben toegezegd volgende week in het Britse Lagerhuis te verschijnen voor een verhoor over de afluisteraffaire. Pagina 12

Delegatie naar Libië om te praten over bestand

Rotterdam. De ‘Contactgroep’ voor Libië heeft vandaag in Istanbul besloten dat een speciale afgezant van de Verenigde Naties een plan voor een politieke oplossing, inclusief een staakt-het-vuren, aan het Libische regime kan overhandigen. De contactgroep blijft erbij dat de Libische leider Gaddafi zal moeten vertrekken. Dat heeft de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Franco Frattini, gezegd.

Tribunedak stortte in na stabiliteitsprobleem

Enschede. ‘Stabiliteitsproblemen’ waren de oorzaak van het instorten van een tribunedak in het stadion van FC Twente. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Twee mensen kwamen bij het ongeluk om het leven. Het is niet bekend wanneer FC Twente weer in het stadion kan spelen. De club lootte vandaag Vaslui (Roemenië).Pagina 27

Duizenden bestanden van Pentagon gestolen

Rotterdam. Het Pentagon is dit voorjaar slachtoffer geworden van een grote cyberinbraak. Een buitenlandse mogendheid zou 24.000 Pentagon-bestanden hebben gestolen. Om welk land het gaat, zei het departement niet. Pagina 4 en 5

Merkel: eerst oplossing Griekenland, dan top

Rotterdam. Een top van de 17 regeringsleiders over de eurocrisis komt er pas als er een oplossing is gevonden voor de crisis in Griekenland. Dat heeft de Duitse bondskanselier Merkel gisteren gezegd. Aanvankelijk leek er eind deze week een top te worden gehouden. Pagina 2 en 21