Kortkolom economie

Google: recordomzet en 1,77 mld euro winst

AMSTERDAM. Internetbedrijf Google heeft in het tweede kwartaal een winststijging van 36 procent geboekt, nog meer dan verwacht. Het bedrijf meldde gisteren een nettowinst van 2,51 miljard dollar (1,77 miljard euro). Exclusief bijzondere posten steeg de winst naar 8,74 dollar per aandeel. De netto-omzet steeg naar 6,92 miljard dollar. Analisten rekenden gemiddeld op een winst van 7,84 dollar per aandeel en een omzet van 6,54 miljard dollar. (Dow Jones)

Pagina 26: Recordomzet Google

Groei Nederlandse export neemt verder af

Den Haag. De groei van de Nederlandse export kalft nog steeds af. In mei bedroeg het groeipercentage twee procent, het laagste percentage in anderhalf jaar. In april bedroeg de groei nog bijna vijf procent. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag bekend. Sinds januari 2011 laat de exportgroei een dalende trend zien. Alleen in april steeg de export nog licht ten opzichte van maart. In januari 2011 stond de groei nog op 8,1 procent en het gemiddelde over 2010 bedroeg 12,1 procent. De waarde van de goederenuitvoer was 34,3 miljard euro: 17 procent meer dan een jaar eerder. De invoerwaarde steeg met 12 procent tot 30,4 miljard euro. Het handelsoverschot was 3,9 miljard euro: 1,8 miljard hoger dan in mei 2010. (Novum)

Ziggo: meer winst door groei klantenbestand

AMSTERDAM. Ziggo heeft in het tweede kwartaal van 2011 een hoger bedrijfsresultaat en meer omzet geboekt dankzij een groeiend klantenbestand, meldt het kabelbedrijf vandaag. De niet-beursgenoteerde aanbieder van tv, internet en telefonie zag de omzet ten opzichte van het tweede kwartaal van 2010 met 7,6 procent stijgen van van 337,9 miljoen euro tot 363,7 miljoen euro. (Novum)

Beter Bed verwacht daling nettowinst

Rotterdam. Beter Bed had in het tweede kwartaal een omzet van 84 miljoen euro en gaat uit van een winstdaling op jaarbasis, zo maakte het beddenbedrijf vandaag bekend. De omzet is hoger dan de 81,7 miljoen euro in het tweede kwartaal van vorig jaar. De stijging nu houdt verband met winkelgroei: 30 filialen meer in het eerste halfjaar. (Novum)