Kort nieuws Sport

Spaanse Hof beboet Seedorf wegens smaad

Rotterdam. Clarence Seedorf is veroordeeld tot het betalen van een boete van zestigduizend euro aan voormalig Real Madrid-trainer John Toshack. De Amsterdammer moet de boete betalen omdat hij de Welshman in zijn biografie heeft beschuldigd van zelfverrijking. Dat zou zijn gebeurd bij het aantrekken van spelers in zijn tijd als trainer van de Koninklijke. Dat meldt de Spaanse sportkrant Marca. Toshack spande in 2007 een zaak aan tegen Seedorf, die werd veroordeeld tot het betalen van tweemaal dertigduizend euro. De voormalig Oranje-international vocht de uitspraak aan, maar het Hof van Cassatie stelde Toshack gisteren opnieuw in het gelijk. (Novum)

Rusland krijgt WK zwemmen 2015

Rotterdam. Het WK zwemmen wordt in 2015 gehouden in de Russische stad Kazan. Dat heeft Julio Maglione, preses van wereldzwembond FINA, vandaag bekendgemaakt tijdens het WK zwemmen in Shanghai. Het mondiale toernooi vindt twee jaar later plaats in het Mexicaanse Guadalajara. Barcelona organiseert het evenement in 2013. Hongkong was de enig overgebleven tegenkandidaat om het evenement in 2015 of 2017 te organiseren. China had aanvankelijk Guangzhou aangemeld als gastheer, maar trok de kandidatuur later in. (Novum/AP)

Vitesse niet meer onder verscherpt toezicht

Rotterdam. Voetbalclub Vitesse staat niet langer onder curatele van de KNVB. Vitesse is door de licentiecommissie van de voetbalbond naar categorie 2 teruggeplaatst, meldt de club uit Arnhem op haar site. Vitesse werd in januari van dit jaar ingedeeld in categorie 1, waarin clubs terechtkomen die vanwege een slechte financiële huishouding onder verscherpt toezicht van de voetbalbond staan. (Novum)