Los Angeles maakt zich op voor ‘Carmageddon’

LOS ANGELES, CA - JULY 14: Traffic flows under the Mulholland Bridge on Interstate 405 one day before it is slated to be demolished during the 11-mile shutdown of Interstate 405 from July 16-18 for 53 hours on July 14, 2011 in Los Angeles, California. Los Angeles city officials are advising residents to stay home or stay away from the area over the weekend fearing massive traffic jams of what has become known as "Carmageddon." Kevork Djansezian/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
LOS ANGELES, CA - JULY 14: Traffic flows under the Mulholland Bridge on Interstate 405 one day before it is slated to be demolished during the 11-mile shutdown of Interstate 405 from July 16-18 for 53 hours on July 14, 2011 in Los Angeles, California. Los Angeles city officials are advising residents to stay home or stay away from the area over the weekend fearing massive traffic jams of what has become known as "Carmageddon." Kevork Djansezian/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == De Mulholland-brug een dag voor de sloop

Als je de Amerikanen moet geloven komt er dit weekend een einde aan de wereld. De belangrijke verkeersader Interstate 405 gaat vanwege een noodzakelijke ingreep de komende twee dagen gedeeltelijk op slot.

De weg rondom Los Angeles waar in het weekend zo’n half miljoen automobilisten gebruik van maken, wordt verbreed en daar moet ook de huidige Mulholland-brug voor wijken. Overvolle wegen dus, problemen voor hulpdiensten en klagende werkgevers. De autoriteiten hebben iedereen met nadruk geadviseerd niet de weg op te gaan, maar thuis te blijven.

‘Carmageddon’ is inmiddels een ware hype. T-Shirts en mokken met ‘I survived Carmageddon’ zijn in de maak, radiostations passen speciaal voor ‘slachtoffers’ hun programmering aan.

Ook op Youtube wordt veel aandacht besteed aan Carmageddon:

http://www.youtube.com/watch?v=1S0H6sFIqr0