FC Twente zoekt alternatief stadion voor thuisduels

Een blik op het veld van de Grolsch Veste, waar hulpverleners aanwezig zijn. Links is het ingestorte deel te zien van het dak dat in aanbouw was. Foto NRC / Eric Brinkhorst

Vandaag wordt bekend gemaakt tegen wie FC Twente moet spelen in de tweede voorronde van de Champions League, maar een stadion voor een thuisduel is nog niet gevonden. Zeker is dat de Grolsch Veste, waar vorige week een deel van het dak instortte en waarbij twee doden vielen, niet gebruikt zal worden.

Jan van Halst, manager algemene zaken van FC Twente, legt tegen de NOS uit dat het dak er nog precies zo bij ligt als na de instorting.

“De ravage is nog precies hetzelfde. Dat komt doordat wij zijn overgeleverd aan diverse onderzoeksinstanties, die het onderzoek nog niet hebben afgerond.” - Jan van Halst tegen de NOS

Volgens Van Halst is het stadion van Emmen, waar FC Twente in het verleden nog al eens heeft gespeeld, niet ‘Europa Cup-proof’.
Twente heeft wel contact opgenomen met Vitesse, om het thuisduel eventueel in het Gelredome te spelen. De club heeft ook gesprekken gehad met Schalke 04 in Gelsenkirchen, waar Twente volgens Van Halst warme banden mee onderhoudt en ‘liefdevol’ is ontvangen.

Het eerste thuisduel van FC Twente in de competitie staat gepland op 13 augustus. Ook van deze wedstrijd, tegen AZ, is nog niet duidelijk of het in het eigen stadion kan worden afgewerkt.