FC Twente moet tegen FC Vaslui Roemenië

FC Twente speelt in de derde ronde van het kwalificatietoernooi voor de Champions League tegen FC Vaslui uit Roemenië. Dat werd vanochtend bepaald bij de loting in het hoofdkantoor van de Europese voetbalbond UEFA in het Zwitserse Nyon. De ploeg van de nieuwe trainer Co Adriaanse begint met een thuiswedstrijd.

FC Vaslui bestaat nog maar negen jaar. De club nam in 2002 de plaats in van Victoria Galati, dat werd verplaatst naar Vaslui, een stad van 40.000 inwoners in het oosten van Roemenië dicht bij de grens met Moldavië. Binnen drie jaar promoveerde FC Vaslui van de derde naar de eerste divisie, een record in de Roemeense voetbalgeschiedenis.

FC Vaslui eindigde vorig seizoen derde in de competitie. De twee seizoenen ervoor plaatste de ploeg zich voor de Europa League. Na in het debuutjaar door Slavia Praag in de voorronde te zijn uitgeschakeld, volgde een jaar later vervroegde eliminatie door AEK Athene.

Opvallendste spelers van FC Vaslui zijn vier Brazilianen Gladstone, Adailton, Wesley en Gerlem. Verder maken drie Afrikanen, twee Slovenen, een Slowaak en een Portugees deel uit van de selectie.

FC Vaslui speelt in een klassiek voetbalstadion met een sintelbaan tussen tribunes en het veld. Alle 11.220 plaatsen zijn onoverdekt.

De eerste speelronde is 26/27 juli de return op 2 of 3 augustus. De thuiswedstrijd van FC Twente wordt in het stadion van Vitesse of Schalke 04 gespeeld.