Europese zege van ADO

Lex Immers,right, of Netherlands FC ADO Den Haag , right, is challenged by Lithuania's player Miguel Oliveira , left, during a Euro League soccer second qualifying round match against Lithuania's FC Tauras at S.Darius and S.Girenas stadium in Kaunas, Lithuania, Thursday, July 14, 2011 (AP Photo/Mindaugas Kulbis) AP

De rentree van ADO Den Haag in Europa heeft een kleine overwinning opgeleverd. De Hagenaren, die in 1987 voor het laatst in Europees verband uitkwamen, wonnen het openingsduel van de eerste voorronde van de Europa League met 3-2 van FK Tauras in Litouwen. ADO-spits Lex Immers maakte tweemaal een achterstand ongedaan, waarna een eigen doelpunt van Kazimieras Gnedojus ADO in de blessuretijd de volle winst bracht. Voor de thuisploeg scoorden Goran Jerkovic en Regilio Seedorf.

Hoewel trainer Maurice Steijn het niveau van FK Tauras vooraf vergeleek met een subtopper uit de Jupiler League, had ADO het in Litouwen erg lastig. Jerkovic opende de score uit een penalty.

Op aangeven van Wesley Verhoek scoorde Immers voor ADO de gelijkmaker. Seedorf, die vorig seizoen vier wedstrijden bij FC Oss in de Topklasse speelde, maakte op schitterende wijze 2-1. Lex Immers maakte uit een strafschop zijn tweede treffer en in de extra tijd maakte de onfortuinlijke Gnedojus ook nog een eigen doelpunt. Volgende week donderdag wordt in Den Haag de return gespeeld. (Novum)