Dit kabinet discrimineert werkelijk op alle fronten

Na het lezen van het interview van 8 juli met staatssecretaris Zijlstra (Cultuur, VVD) moet ik wederom vaststellen dat dit kabinet werkelijk op alle fronten discrimineert. We weten inmiddels dat de PVV kinderen van asielzoekers die hier zijn opgegroeid het land wil uitzetten. Mensen met ernstige gezondheidsproblemen moeten zelf hun ‘verantwoordelijkheid’ nemen. Dit ‘daadkrachtige’ kabinet bedacht om organisatoren van evenementen zelf de kosten te laten betalen voor politiebegeleiding, maar de grootste kostenpost, die van voetbalklootzakjes, hoeft niet zelf te betalen. Nu lezen we dat Zijlstra spijt heeft van de btw-verhoging op de kunsten. Weer discrimineert het kabinet. De podiumkunsten moeten 19 procent btw betalen. Voetbal, bioscoop, circus en attractiepark worden ontzien. Wie het snapt, mag het zeggen.

Niek Idelenburg

Artistiek directeur Holland Opera

    • Niek Idelenburg Artistiek Directeur Holland Opera