Bekijk hoeveel de Amerikaanse staatsschuld per seconde stijgt

De Amerikaanse staatsschuld stijgt met honderden euro's per seconde en wordt zo een steeds groter probleem voor de economie van de VS. Foto usdebtclock.org

De Amerikaanse schuldencrisis is een knap ingewikkeld thema. Zeker is in ieder geval dat de staatsschuld van de Verenigde Staten in een duizelingwekkend tempo stijgt. Dat illustreren de alsmaar veranderende getalletjes op usdebtclock.org.

Aan het vakje ‘US National Debt’ (links bovenin de infographic) is te zien dat de Amerikaanse staatsschuld met honderden euro’s per seconde (!) stijgt. Naast info over de staatsschuld zijn op de US Debt Clock nog veel meer gedetailleerde gegevens te vinden over de inkomsten en uitgaven van de VS.

De regering-Obama en de Democratische en Republikeinse leiders in het Congres slaagden er vannacht opnieuw niet in om een doorbraak te forceren in de onderhandelingen over het Amerikaanse schuldenplafond. Obama heeft de besprekingen nu tot morgen opgeschort. De US Debt Clock tikt ondertussen door.