ADO knokt zich met tien man naar zege bij Tauras

Club wint bij rentree in Europa in blessuretijd van FK Tauras uit Litouwen.

ADO Den Haag heeft bij zijn rentree in Europa direct gewonnen. De Haagse club, die in 1987 voor het laatst in Europees verband uitkwamen, won gisteren het uitduel van de eerste voorronde van de Europa League met 3-2 van FK Tauras in Litouwen.

ADO-spits Lex Immers maakte twee keer een achterstand ongedaan, waarna een eigen doelpunt van Kazimieras Gnedojus ADO in de blessuretijd de zege bracht.

Hoewel trainer Maurice Steijn het niveau van FK Tauras vooraf vergeleek met een subtopper uit de eerste divisie, had ADO het in Litouwen erg lastig. ADO speelde na tien minuten in de tweede helft met tien man. Filip Luksik raakte in het zestienmetergebied zijn directe tegenstander en kreeg daarvoor de rode kaart. Volgende week donderdag wordt de return in Den Haag gespeeld. (Novum)