7 redenen om uit te gaan

1 modefeest

Anti-Fashion Party: Space Cave

Amsterdam: Gazz (voormalig Flexbar). Vr 23.00-05.00u. Entree: 9 euro. www.antifashionparty.com

Tiende editie van de Anti-Fashion Party, ooit bedacht door dj Wannabeastar en modeontwerper Bas Kosters als tegenhanger van al het ‘modegeweld’ van de Amsterdam International Fashion Week. Het thema is dit keer ‘Space Cave’ (‘Denk Flintstones meets The Jetsons, Yoda meets Barbarella. Pigs in Space en Planet of the Apes’). Met o.a. de Anti Fashion Awards, dj Wannabeastar, Mnr.Broekjevol&Mvr.Broekjevol, When Harry Met Sally, Tess Is More.

2 hiphop

Street Science

Rotterdam: Mini Mall (Hofbogen). Za 16.00-04.00u. Kaarten: 10/15 (combi) euro. www.streetscience.nl

Het Street Science festival vormt samen met het Breakdance Kampioenschap World Bboy Classic (Maassilo, zo 20.00u) een internationaal hiphop-weekend in Rotterdam. Street Science omhelst onder meer breakdance battles, masterclasses, paneldiscussies, een authentieke Block Party en een eerbetoon aan A Tribe Called Quest door o.a. GMB, Blaxtar en La Melodia. Ook is er een sneakermarkt voor liefhebbers van exclusieve of oldschool sneakers en voor verzamelaars van ghettoblasters de expositie Ghettoblaster Get Together.

3 dancefeest

TACnival

Eindhoven: TAC. Za 14.00-02.00u. Entree: 8 euro. www. tac.nu

TACnival is een alternatief dancefeest met een mix van lekkere lome acid, breaks, dubstep, drum & bass en techno. De vrije zomerse buitensfeer maakt ’s avonds plaats voor een underground festijn in drie ruimtes, met freaky acid en 8bit rave.

4 zomeravond

Zwoele Zomeravonden

Otterlo: Kröller-Müller Museum. Za 15.00-20.30u. Entree: geldig toegangsbewijs voor park + museum (16 euro, kinderen 6-12 jr 8 euro, na 18.00u 50% korting). www.kmm.nl

De Zwoele Zomer van het Kröller-Müller staat dit jaar helemaal in het teken van vijftig jaar beeldentuin. Te gast op de eerste Zwoele Zomeravond zijn o.a. Hans Dorrestijn, Georg Traber, Esther Groenenberg en de Belgische band Fixkes. Tijdens de avond is er een uitgebreid aanbod van maaltijden en drankjes, maar zelf een picknick meenemen mag ook.

5 garage rock 'n roll

Sleazefest

Amsterdam: ADM, Hornweg 6. Vr 19.00u tot het weer licht wordt. Entree: 13 euro. www.sleazefest.nl

Op vrijhaven ADM is vanavond de vollemaanseditie van het garage rock & roll-festival Sleazefest. Live: Atomic Suplex, Dirty Beaches, MC Gorethiefs, Vicky Leytones, The Phantom Four, Anatopia, JC Thomaz & the Missing Slippers, Pignose Willy's, Blind Bob & the Grillplates, Mudbag en YEAH!!!. De afterparty gaat door tot na de lunch.

6 nachtconcert

Matangi Quartet

Dordrecht: in de tuin van Villa Augustus. Vr 23.00u. Entree: gratis. www.villa-augustus.nl

Aan de voet van de watertoren van Villa Augustus speelt het Matangi Quartet bij het schijnsel van de volle maan hun Ode aan de Maan. Met werken van Hugo Wolf, Philip Glass en Joaquín Turina.

7 strandfeest

Costa del Soul

Amsterdam: Blijburg aan Zee. Za 12.00-0.00u. Kaarten: 30/35 euro. www.costadelsoul.nu

Souldoordrenkte muziek en live optredens voeren de boventoon op de zes podia van het Costa del Soul-festival. Met o.a. Rich Medina, Rick Wade, Sinbad, Cassy, het Zweedse Bårnhus-team, Rednose Distrikt, KC The Funkaholic en Boris Werner. Verder wordt een muur van vijftig meter door ruim veertig kunstenaars live beschilderd en is er een hippiemarkt.