Zwevende bol kan gaan waar niemand durft te komen

Zijn Japanse bedenkers noemen het een “Futuristisch Bolvormig Vliegend Object”, ontwikkeld om daar te geraken waar mensen liever niet komen.

De radiografisch bestuurbare bol ter grootte van een basketbal kan na bijvoorbeeld een aardbeving in gebouwen spieken op plekken die voor mensen te gevaarlijk zijn vanwege instortingsgevaar. De on-board camera zendt de beelden vervolgens uit naar reddingswerkers.

De kosten van de bouw van een exemplaar zijn omgerekend ongeveer duizend euro, waarbij het prototype gemaakt is van huis-, tuin- en keukenproducten die bij een Tokiose doehetzelver te halen zijn. De topsnelheid ligt rond de 60 kilometer per uur. De besturing en de precisie van de vluchtbewegingen lijken in orde, zo valt op te maken uit onderstaand filmpje.

http://www.youtube.com/watch?v=Cl6jZUgBL1E