Weer

Na het onstuimige en kille weer van de afgelopen dagen krijgen we morgen even rust. De zon laat zich weer zien en met maxima rond 20 graden is het een stuk aangenamer. Maar de weersverbetering is maar van korte duur.

Vanavond en komende nacht blijft het nog erg nat. Verder waait het ook nog stevig, in het noorden trekt de wind zelfs verder aan. Het lagedrukgebied met bijbehorende storing verplaatst zich richting Denemarken. In de loop van de nacht neemt hierdoor de wind overal af.

Morgenochtend wordt het vanuit het westen droog en breekt de zon door. In het noordoosten duurt het tot het middaguur voordat het ook daar ophoudt met regenen, maar ook hier laat de zon zich ’s middags regelmatig zien. Met een veelal matige westen- tot noordwestenwind wordt het rond de 20 graden.

In de nacht naar zaterdag neemt de bewolking weer toe. Zaterdagochtend trekt de zuidwestenwind weer aan met nog een waterig zonnetje. In de middag gaat het vanuit het westen opnieuw stevig regenen. Het wordt 18 tot 20 graden.

Zondag en begin volgende week vallen geregeld buien, maar er tussendoor schijnt ook af en toe de zon. Met 19 graden blijft het fris voor de tijd van het jaar.