Opinie

Weekendverlof

Tijdens mijn co-schap neurologie lopen wij visite bij een Ghanese heer. Hij is opgenomen wegens een gedeeltelijke dwarslaesie: vanaf zijn navel tot voeten zijn gevoel en kracht afgenomen. Door zijn stralend humeur is echter niet veel van de aandoening te merken. Op zijn uitdrukkelijk verzoek communiceren we in het Nederlands, dat gaat meestal goed. We

Tijdens mijn co-schap neurologie lopen wij visite bij een Ghanese heer. Hij is opgenomen wegens een gedeeltelijke dwarslaesie: vanaf zijn navel tot voeten zijn gevoel en kracht afgenomen. Door zijn stralend humeur is echter niet veel van de aandoening te merken.

Op zijn uitdrukkelijk verzoek communiceren we in het Nederlands, dat gaat meestal goed. We suggereren dat, gezien de stabiele situatie, met weekendverlof naar huis een goed idee zou zijn.

Zijn gezicht betrekt bij dit nieuws. Boos antwoordt hij: „Dokter, als het daar beneden niet werkt, hoe kunt u me dan met weekend for love sturen?!”

 

Niels van der Gaag