Twente: Europese duels niet in de Grolsch Veste

Door het instorten van het dak moet club uitwijken naar ander stadion.

FC Twente zal de voorronde van de Champions League niet in de eigen Grolsch Veste spelen. Dat zei voorzitter Joop Munsterman gisteren in TC Tubantia. Er is door het deels instorten van de nieuwe aanbouw vorige week niet genoeg licht aanwezig. „Normaal hangen de lampen immers aan het dak.” Naar welk stadion FC Twente uitwijkt is nog niet zeker. „Mijn gevoel zegt dat het Gelsenkirchen (stadion Schalke 04, red) wordt.”

Ook de eerste thuiswedstrijd in de competitie op zaterdag 13 augustus, als AZ op bezoek komt, is nog te vroeg. „Dat duel kan sowieso niet op zaterdagavond worden gespeeld”, laat Munsterman weten. Ook daar is het gebrek aan goed licht het grootste probleem.

De Grolsch Veste is nog vergrendeld omdat de toedracht van het ongeluk van vorige week donderdag nog wordt onderzocht. Zodra het stadion wordt vrijgegeven, moet de ravage nog worden opgeruimd.

Dat duurt zeker drie weken, waarschuwt Munsterman. „We kunnen op dit moment onmogelijk alle gevolgen overzien, maar vast staat dat FC Twente enorme financiële schade lijdt. En dan praat je echt over miljoenen. Met zulke bedragen kan het niet anders of het ongeluk heeft directe invloed op de nabije toekomst van FC Twente.” (Novum)