Schietende agenten Baflo niet vervolgd

De vier agenten die in april in Baflo hun wapen hebben gebruikt bij de aanhouding van de 25-jarige Alasam S., worden niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie heeft dat vanmiddag laten weten, meldt persbureau Novum.

Naar aanleiding van het onderzoek oordeelt het OM dat de rijksrecherche hun vuurwapen volkomen terecht gebruikt. De adviescommissie die over het vuurwapengebruik van politiemensen gaat sluit zich aan bij de standpunten van justitie.

De uitgeprocedeerde asielzoeker uit Benin schoot half april een 47-jarige motoragent met diens eigen dienstwapen dood. Daarvoor had hij zijn 29-jarige vriendin al om het leven gebracht. Hij wordt ook verdacht van twee pogingen tot moord. Bij de schietpartij raakten ook een 22-jarige agente en een 72-jarige omstander gewond.

S. raakte zelf ook gewond bij zijn arrestatie. De verdachte raakte bij de aanhouding gewond toen hij vijf keer werd geraakt door politiekogels. Agenten vuurden in totaal dertig kogels op hem af.