Royal Beach voor rechter

Wel een kaartje, geen concert en, vooral, geen geld terug. De Consumentenbond daagt de organisatoren van het Royal Beach Concert voor de rechter. Het evenement had op 4 juni gehouden moeten worden op het strand bij Scheveningen, maar werd op het laatste moment afgelast om organisatorische redenen. Elton John en Bryan Adams zouden de hoofdacts zijn.

Mensen met kaartjes hebben geen geld teruggekregen omdat de organisatoren stellen dat zij het concert alsnog willen organiseren, eind deze zomer. Aanvankelijk werd bekendgemaakt dat het concert zou worden verplaatst naar 27 augustus, met het Malieveld als alternatieve locatie. Maar de sterren bleken op die datum niet te kunnen optreden. Een definitieve datum en plaats zijn intussen nog niet bekend.

Volgens de Consumentenbond hebben mensen die een kaartje hebben gekocht recht op teruggave van hun geld. Maar de organisatoren van het Royal Beach Concert willen daar tot nu toe niet aan voldoen. De Consumentenbond begint daarom nu een rechtszaak. „We stappen namens een grote groep gedupeerden naar de rechter”, zegt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. „Zo willen we de zaak voor alle gedupeerde consumenten regelen.”

Het is de vraag of de organisatoren van het concert voldoende geld hebben om alle kaartjes terug te betalen. De Consumentenbond heeft beslag laten leggen op de rekeningen van de concertorganisatie, maar heeft er nog geen zicht op hoeveel geld zich in de besloten vennootschap bevindt. Voor gedupeerden is een website geopend (rbcrestitutie.nl), waarop zich tot nu toe 689 mensen hebben gemeld.