Onduidelijkheid over daders bomaanslagen Mumbai

Indian police officers inspect the debris, covered under blue sheets at the Opera House, one of the three site of an explosion, in Mumbai, India, early Thursday, July 14, 2011. Indian officials called an emergency security meeting Thursday to investigate three coordinated bombings that killed at least 21 people Wednesday, in the country's financial capital in the worst terrorist attack since the 2008 Mumbai siege. (AP Photo/Aijaz Rahi) De Opera, een van de drie plekken waar gisteren bommen ontploften, vanmorgen vroeg. Foto AP

De Indiase politie heeft nog geen idee wie de daders zijn van de bomaanslagen gistermiddag, waarbij 17 doden en 131 gewonden vielen.

Dat heeft een Indiase minister verklaard. De drie bommen van gisteren zijn de grootste terroristische aanslag sinds Mumbai in november 2008 werd getroffen door een aanslag waarbij 166 doden vielen. De Indiase bevolking kampt sindsdien met een groot gevoel van onveiligheid. Minister Palaniappan Chidambaram zei gisteren: “Ik wil iedereen binnen en buiten India verzekeren dat het land blijft werken, groeien en welvarender zal worden.

Ondertussen heeft nog niemand de aanslagen van gisteren opgeëist. “We wijzen ook niemand aan”, aldus Chidambaram. “We moeten van iedere mogelijke terreurgroep onderzoeken of ze achter de aanslagen zitten.” De minister meldde dat er geen waarschuwing vooraf is geweest voor de aanslagen. Bij de aanslagen zijn bommen met ammoniumnitraat gebruikt. De bommen konden niet op afstand tot ontploffing worden gebracht. Chidambaram sprak over 17 doden, in tegenstelling tot de eerdere mededelingen van de overheid dat er 21 doden zouden zijn gevallen. Wel is er nog een los hoofd gevonden dat zou kunnen wijzen op een 18de dode, aldus de minister.

Je kunt de mededelingen van Chidambaram hier bekijken:
http://youtu.be/T9xWRCSa95A

    • Ward Wijndelts