Laat de Bosnische Serviërs betalen

Advocaat Liesbeth Zegveld vindt dat Nederland zich niet langer kan verschuilen achter de Verenigde Naties, nu is bewezen dat Dutchbat in Srebrenica verkeerd heeft gehandeld. (Opinie, 12 juli)

Wat ik nog steeds niet begrijp, is dat we maar bezig blijven met het wijzen naar de Nederlandse staat of de VN, wanneer het de ernstige misdrijven van de Bosnische Serviërs betreft. Het zijn toch deze Bosnische Serviërs, die de misdrijven begingen? Zij zijn toch verantwoordelijk voor de dood van de vele moslimmannen? Mocht er sprake zijn van financiële compensatie, dan moet deze toch van de Bosnische Serviërs komen? Of begrijp ik het allemaal niet goed, en zijn de veroorzakers niet meer verantwoordelijk voor hun daden, maar degenen die deze daden niet hebben kunnen voorkomen?

Na al deze jaren begrijp ik deze discussie nog steeds niet.

Ellen Klein

Badhoevedorp

    • Ellen Klein