KNMI waarschuwt voor zware windstoten

Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten in het hele land, met uitzondering van de drie noordelijke provincies en Flevoland.

In de kustprovincies worden windstoten tot negentig kilometer per uur verwacht, landinwaarts is de wind iets minder krachtig. Verder valt in het westen en zuidwesten veel neerslag.

Aanvankelijk gold de waarschuwing van het KNMI alleen voor het westen van het land, maar de waarschuwing is vanmorgen uitgebreid. De windkracht in de kustprovincies is overdag rond kracht 7 tot 8 en neemt ‘s avonds iets af.

De regen houdt vandaag de hele dag aan. Pas ‘s nachts wordt het vanuit het westen van het land iets droger. Morgen zijn er enige opklaringen, maar in het weekeinde is het weer nat, met middagtemperaturen rond de veertien graden.