Gebrek

Misschien zocht hij alleen even naar zijn eigen tempo, was de suggestie. De groep voor hem reed bij hem weg, sloeg een bocht om en toen was zijn achterstand plotseling pijnlijk zichtbaar. Maar misschien reed Gesink daar, op de flanken van de Tourmalet, omdat hij niet de tred van anderen, maar die van zichzelf wilde volgen. Misschien keerde hij wel terug zodra die gevonden was.

Zo was het niet. Gesink stuurde zijn laatste ploeggenoot met een handgebaar bij hem weg. Ga maar. Hij schudde zijn hoofd, gaf op en verloor zeventien minuten. Nee, dit wordt niet de Tour van Robert Gesink.

De tegenvraag hield de mannen vooraan bezig. Wiens Tour wordt dit wel? Contador en Andy Schleck keken meer naar elkaar dan naar de weg, Frank Schleck mocht per ongeluk demarreren, Basso slaagde erin ook in zo’n klein groepje onzichtbaar te blijven - en Evans was Evans. De vraag drong zich op als de teksten die met verf op het asfalt onder hun wielen gekalkt stonden.

Er zal zich toch wel een winnaar onder ons bevinden?