CNV: pensioendeal kan

De vakcentrale CNV gaat voorwaardelijk akkoord met het pensioenakkoord dat bonden, werkgeversorganisaties en minister Kamp van Sociale Zaken begin vorige maand ondertekenden. Dat heeft het algemeen bestuur van het CNV bekendgemaakt na een leden raadpleging.

Volgens voorzitter Jaap Smit van de CNV (345.000 leden) moet er nog duidelijkheid komen over de vraag hoe in het nieuwe pensioenstelsel gegarandeerd wordt dat jongeren niet onevenredig veel betalen voor de pensioenen van oudere generaties. Ook moeten werknemers die op hun 65ste met pensioen gaan, geen onaanvaardbaar koopkrachtverlies lijden.

De MHP, met 160.000 leden de kleinste bond die nog moet instemmen, verwacht later deze maand uitsluitsel te geven. De FNV, met 1,3 miljoen leden de grootste bond, besluit in september. Een FNV-bonden houden de komende weken nog een peiling.