Afrikaanse prijs voor schrijfster Bulawayo

Schrijfster NoViolet Bulawayo uit Zimbabwe heeft de Caine Prize for African Writing gewonnen. Ze ontving de prestigieuze Afrikaanse literatuurprijs, die bestaat uit 10.000 dollar, voor haar verhaal Hitting Budapest. Daarin vertelt Bulawayo over een bende arme kinderen uit een achterstandsbuurt, die naar Boedapest trekt om daar guaves te stelen. De jury prees de schrijfster om

Schrijfster NoViolet Bulawayo uit Zimbabwe heeft de Caine Prize for African Writing gewonnen.

Ze ontving de prestigieuze Afrikaanse literatuurprijs, die bestaat uit 10.000 dollar, voor haar verhaal Hitting Budapest. Daarin vertelt Bulawayo over een bende arme kinderen uit een achterstandsbuurt, die naar Boedapest trekt om daar guaves te stelen. De jury prees de schrijfster om haar „sprankelende” taalgebruik en verklaarde dat de „bende arme en gewelddadige kinderen herinnert aan A Clockwork Orange”. Het verhaal Hitting Budapest verscheen vorig jaar voor het eerst in The Boston Review.