Aanslag op moskee Kandahar tijdens herdenking broer Karzai - 4 doden

TO GO WITH Afghanistan-unrest-Karzai-assassin,PROFILE by Mamoon Durrani (FILES) In this photograph taken on July 12, 2011, the body of Sardar Mohammad, the killer of Ahmad Wali Karzai the half-brother of Afghan President Hamid Karzai, hangs from a building in Kandahar. Stunned by the assassination of one of the nation's most powerful men, friends of the Afghan president's slain brother are piecing together how a trusted aide became a cold-blooded killer. Sardar Mohammed, the assassin who shot Ahmed Wali Karzai dead at point blank range in his own home on July 12, 2011. was head of security for the southern Afghanistan powerbroker and the pair had been close for decades. AFP PHOTO/STR/FILES Na de moord op Ahmed Wali Karzai werd het lichaam van de dader, lijfwacht Sardar Mohammad die na zijn daad werd doodgeschoten, opgehangen aan een gebouw in de stad Kandahar. Foto AFP/STR

Bij een aanslag tijdens een herdenkingsdienst voor de dinsdag vermoorde halfbroer van de Afghaanse president Hamid Karzai zijn vanochtend in Kandahar in het zuiden van Afghanistan voor zover bekend vier doden en dertien gewonden gevallen.

Dat melden persbureaus Reuters en AP op basis van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Een van de dodelijke slachtoffer zou een belangrijke geestelijke zijn. President Karzai was niet bij deze dienst aanwezig.

Volgens de Afghaanse televisiezender Tolo News heeft er zich in de buurt van de moskee een tweede explosie voorgedaan.

In de moskee zouden veel hoogwaardigheidsbekleders en familieleden van de vermoorde Ahmad Wali Karzai hebben gezeten. Voor zover bekend is Hekmattulah Hekmat, regionaal hoofd van het islamitische gezag de Raad van de Ulema, het enige prominente slachtoffer.

Volg onze correspondent @BetteDam voor laatste updates.