6 redenen om uit te gaan

1 muziek

Friendo & Cold Pumas

Amsterdam: OT301. Tijd: 20.30u. Entree: 7 euro, Subbacultcha! leden gratis. www.subbacultcha.nl

Friendo is een psychedelische noise popband en tevens het nieuwe project van Mike Wallance, de ex-drummer van Women. Verder op het podium: het Britse trio Cold Pumas met noisy new wave dance muziek.

2 locatietheater

Bokkenvet

Eindhoven: Schellensfabriek. Van 14 t/m 17 juli, 20.30u. Kaarten: 16/18 euro. www.afslageindhoven.nl

Theatergezelschap Afslag Eindhoven brengt Bokkenvet, een rauwe, locatievoorstelling over de broers Ronny en Ricardo die grootse plannen hebben met de oliebollenkraam van hun vader. Met een scherpe tekst van Rogier Schippers en een mengeling van techno en toekomstmuziek.

3 muziek

Disasteradio + KW+PSPS

Den Haag: 330live. Tijd: 21.00u. Kaarten: 3/5 euro. www.330live.nl

Een combi-avond met electropop, wave en synth-pop van de Nieuw Zeelandse band Disasteradio en harde electropunk met een flinke scheut pop van het Eindhovense meisje/jongen duo Klaus Womb + Penny Super Pony Strip (KW+PSPS).

4 expositie

With One Eye on the Horizon

Rotterdam: TENT. Van 14 juli t/m 21 aug, di-zo 11.00-18.00u. Opening: 20.00u. www.tentrotterdam.nl

Eindpresentatie van de eerste lichting afgestudeerden van de Master ‘Media Design & Communication: Lens-Based’ van het Piet Zwart Institute, een postacademisch programma van de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam. Het Lens-Based programma onderzoekt de mogelijkheden van nieuwe (media)vormen en platforms – streaming media, installaties in galeries, films op mobiele telefoons, crossmediale verhaallijnen, database filmtechnologieën, site specifieke projecten en andere hybride vormen.

5 dj sets

DJB50: A 24 Hour Celebration

Amsterdam: Trouw. Tijd: 21.00-03.00u. Entree: gratis, kaarten winnen via www.djbroadcast.nl/djb50

Vandaag gaat in TrouwAmsterdam een groep van 50 creatieven aan de slag om het 50ste nummer van het blad DJBroadcast te maken. ’s Avonds barst het feest los met sets van 50 dj’s die door de jaren heen een band met het magazine hebben opgebouwd. Met o.a. Boris Werner, Carlos Valdes, Donnie & Sjakie show, Nobody Beats the Drum, Tom Trago, When Harry Met Sally & TESSisMORE.

6 festival

Camping Rotterdam

Rotterdam: Sidelingepark Overschie. Van 14 t/m 17 juli, do 17.00-23.00u, vr-zo 10.00-23.00u. Gratis. www.campingrotterdam.nl

Vier dagen lang entertainment en theater in een oer-Hollandse campingsetting. Het festival draait deze zomer om sterren, van Haagse ‘Sterretjes’ tot campinggasten met sterallures. Met o.a. Burgemeesteres Marja van Katendrecht, de Hongaarse spacefunkformatie Korai Öröm, reggaeband The Upsessions en dj-collectief Memphis Maniacs. Camping Rotterdam is gratis tot 01.00u, daarna is het programma alleen toegankelijk voor bezoekers die blijven slapen. Een plaats voor een tent kost 17,50 tot 20 euro per nacht, iedere volwassene die blijft slapen betaalt 11 euro. Wie geen zin heeft in gedoe met tenten en luchtbedden, kan kiezen voor een vip-boeking, met ingerichte tent en ontbijt met champagne aan de tent.