5 redenen om tv te kijken

1 docu

Keuringsdienst van waarde: CO2

Ned. 3, 20.25-21.00 u.

Mensen, bedrijven en landen kunnen hun CO2-uitstoot compenseren. Maar wat is CO2 precies, en hoe compenseer je je gebruik eigenlijk? De verslaggevers van de Keuringsdienst van waarde storten zich op de gashandel die CO2 heet. Eerste deel van een tweeluik.

2 Film

Elizabethtown

Net 5, 20.30-23.00 u.

Nadat hij ontslagen is, stelt Drew Baylor, gespeeld door Orlando Bloom, zijn zelfmoordplannen even uit om de begrafenis van zijn vader te regelen. In zijn geboortestadje ontmoet hij een leuke stewardess, Kirstin Dunst. Van uitstel komt afstel.

3 docu

Holland Doc: Lost Boys

Ned. 2, 22.45-23.40 u.

Regisseur Margit Balogh laat zien hoe het leven van een lid van de jeugdbende The Bloods in Rotterdam eruitziet. Er wordt gevochten, en ‘gezeten’. School en werk zitten er niet in. Ondanks hun afkeer van de maatschappij wint Balogh hun vertrouwen. Het levert sombere verhalen op.

4 Docu

Metropolis

Ned. 3, 20.55-21.30 u.

De verslaggevers van Metropolis zoeken en vinden mensen die over de hele wereld op slimme manieren gemakkelijk rijk worden. Soms door creativiteit en originaliteit, maar soms ook door in het schemerduister van de semilegaliteit te opereren.

5 muziek

Zwarte Cross

Ned. 3, 23.30-00.05 u.

Vanaf vandaag doet de VPRO vier dagen verslag van muziek- en motorcrossfestival de Zwarte Cross. In de eerste aflevering draait het om het ‘Zwarte Cross-gevoel’: wie komen er op het festival af? Latere afleveringen tonen optredens van onder meer Blondie, De Staat, Go Back To The Zoo en Gummbah.