Weer

Het lijkt momenteel wel herfst in Nederland. Wind, bewolking en regen domineren het weerbeeld. In een strook van het westen van Brabant naar een deel van Drenthe toe viel gisteravond en -nacht in minder dan 12 uur tijd zelfs 50 tot 80 millimeter, een maandhoeveelheid aan regen. En ook morgen is er nog weinig van een verbetering te merken. De komende 36 uur staan we onder invloed van lagedrukgebieden. Een nieuw lagedrukgebied ontwikkelt zich vannacht boven Nederland. In de kern, die waarschijnlijk boven het noorden van het land komt te liggen, staat weinig wind. Ten zuiden en westen ervan gaat het juist weer harder waaien: matig tot krachtig landinwaarts, en soms hard aan zee. Het gaat weer regenen, vannacht het meeste in het noorden en westen en morgen overdag in het zuiden en zuidwesten, waarbij het soms ook onweert. Lokaal kan meer dan 50 millimeter regen vallen. Het wordt 14 graden bij Maastricht tot maximaal 19 graden in Friesland.

Vrijdag schuift een uitloper van een hogedrukgebied bij de Azoren via de Noordzee ons land binnen. Vanuit het westen breekt af en toe de zon door, maar vanaf zaterdagmiddag keert de wisselvalligheid terug.