Opinie

Verhuizing

Bij de tramhalte valt mijn oog op twee heren zittend op een splinternieuwe sofa, verpakt in glinsterend cellofaan. Als de tram arriveert, duwen ze vloekend en tierend de bank de tram in en parkeren de tweezitter op de plek waar moeders hun kinderwagens horen neer te zetten. De conducteur benadert de twee mannen die triomfantelijk

Bij de tramhalte valt mijn oog op twee heren zittend op een splinternieuwe sofa, verpakt in glinsterend cellofaan. Als de tram arriveert, duwen ze vloekend en tierend de bank de tram in en parkeren de tweezitter op de plek waar moeders hun kinderwagens horen neer te zetten.

De conducteur benadert de twee mannen die triomfantelijk hebben plaatsgenomen op hun meubilair. Fronsend begint hij: „Heren..”

Een van de twee mannen onderbreekt de conducteur en laat zijn strippenkaart zien. „We hebben extra afgestempeld voor de bank, hoor!”

 

Matthijs van Wegberg