Spitsuur bij de Chinees

„Heb jij zin om te koken?”

„Mwah, niet echt.”

„Hebben we nog iets in huis?”

„Ja, dat wel. Maar ja … Dat kan ook morgen.”

Het is zondagmiddag. Samen met mijn vriendin ben ik toch nog even neergestreken op een terras voor een biertje in de zon. En al ben ik een fervent liefhebber van hobbyen in de keuken, op dagen als deze even niet. Terwijl mijn vrouw ronde nummer twee bestelt, hang ik met Tai Wan aan de lijn.

Dertig minuten later schuift er een witte plastic zak door een luik. Onze geluksnummers zijn vanavond 4, 17, 105 en 134. Onderweg naar huis komen we de buurman tegen. Wanneer we de hoek om komen, stapt hij net naar buiten bij Broodje Veronica. In z’n linkerhand een witte plastic zak en in z’n rechter drie goudgele frieten.

Met een ietwat besmuikte brede grijns knikken we elkaar gedag. Het is zondag, lekker lui.

Lars van den Brink

Dit is het tweede deel van een serie fotoreportages over het thema luiheid.

    • Lars van den Brink