Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Entertainment

Ook internationale media pikken Zanger Rinus op

Met zo’n filmpje kon het haast niet uitblijven: ook buiten de landsgrenzen is Zanger Rinus opgemerkt dankzij zijn nummer ‘Met Romana op de scooter’. Onder meer de toonaangevende blog The Huffington Post besteedt aandacht aan de schlagerzanger, die volgens de overlevering uit Drachten komt:

Every once in a while a mythical beast of a YouTube video comes along where you can’t tell if the people in it are kidding or being 100% serious. Thus is the case with this scooter-heavy musical number starring Zanger Rinus (or “singer Rinus” in Dutch) and his friend Romana.

Verstaan doen ze het niet, en dat is ook niet zo erg, maar het charisma en de danspasjes van Rinus en Romana spreken voor zich. Nadat hij met ‘Hey Marlous‘ bij De Wereld Draait Door te zien was, rees de ster van Rinus spoedig. Boeken kan via Twilight Entertainment.