Nieuw in de dierentuin: de tweekoppige slang

Een slang met twee koppen. Je ziet het niet alleen in griezelfilms, maar ook in het echt. In een dierentuin in het Oekraïense Yalta en dierenpark De Oliemeulen in Tilburg zijn deze bijzondere slangen op dit moment te bewonderen.

In de Oekraïense dierentuin is tot halverwege september een tweekoppige Californische koningsslang te zien. Het hoofd van de dierentuin Oleh Zubkov zegt tegen Russia Today dat de twee koppen van de slang geregeld met elkaar vechten om eten. De koppen denken en reageren onafhankelijk van elkaar, hoewel de ene kop volgens Zubkov minder actief is dan de andere. Volgens de dierentuin komt het maar eens per vijftig jaar voor dat er een gezonde Californische koningsslang met twee koppen geboren wordt.

In Tilburg werd vorige week ook een tweekoppig slangetje geboren in dierenpark De Oliemeulen. Het slangetje heeft nog niet gegeten en teert op de eidooier van het ei waar het vorige week is uitgekropen, meldt Omroep Brabant. Volgens de regionale omroep heeft de bijzondere slang de dierentuin al extra bezoekers opgeleverd.

    • Pim van den Dool