Minister Egypte wil agenten niet ontslaan

Veel Egyptenaren zijn boos over de trage vervolging van politieagenten.

De Egyptische minister van Binnenlandse Zaken heeft verzet aangetekend tegen het bevel van premier Sharaf om 400 politiemannen te ontslaan. Zij worden beschuldigd van het doden van betogers tijdens de opstand tegen het regime van president Mubarak. De premier vaardigde zijn bevel uit onder druk van nieuwe massabetogingen. Maar minister Mansour al-Issawi zei dat hij de agenten niet kan en wil ontslaan omdat dit in strijd met de wet zou zijn.

Vrijdag gingen weer honderdduizenden Egyptenaren de straat op uit woede over het trage tempo van vervolging van politiemannen en hun leiders die verantwoordelijk waren voor de dood van ongeveer 850 burgers in januari en februari. Sindsdien zijn in de stadscentra weer tentenkampen verrezen met duizenden betogers die hebben aangekondigd te blijven tot hun eisen zijn ingewilligd. (AP, Reuters)