Zeker 20 doden bij bomexplosies in Mumbai

In Mumbai hebben op drukke plekken in de stad drie explosies plaatsgevonden. Daarbij zijn volgens de Indiase minister van Binnenlandse Zaken zeker 20 doden gevallen en 113 mensen gewond geraakt. Dat meldt persbureau AP.

De explosies vonden rond 19:00 uur (lokale tijd) plaats op drukke plaatsen in de stad. Een van de explosies voltrok zich in de buurt Dadar in het centrum van Mumbai. De twee andere explosies vonden plaats bij de beroemde juwelenmarkt Jhaveri Bazaar en de zakenbuurt Opera House.

Screenshot van NDTVScreenshot van NDTV

Het Indiase ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt van een terroristische aanval. Het is de eerste grote aanslag in Mumbai sinds de bloedige aanslagen in november 2008. Tien gewapende jonge Pakistanen vielen toen twee hotels, een joods cultureel centrum en een treinstation aan. In drie dagen tijd vielen daarbij 166 doden.

Barack Obama heeft de aanslagen sterk veroordeeld. In een verklaring van het Witte Huis zegt hij dat degenen achter de aanslagen snel berecht moeten worden. Obama bood hiervoor zijn diensten aan.