Mario Been vertrekt bij Feyenoord

Trainer Mario Been is met onmiddellijke ingang vertrokken bij Feyenoord. Dat werd vanmiddag door technisch directeur Eric Gudde bekendgemaakt op een persconferentie in Ermelo, waar Feyenoord op trainingskamp is.

De reden voor Beens vertrek is een vertrouwensbreuk met de spelersgroep. De selectie heeft gisteravond gestemd over Been en zich met een overgrote meerderheid (dertien van de achttien) tegen het aanblijven van de oefenmeester uitgesproken. Vanaf dat moment verviel de basis voor verdere samenwerking. Gudde deelde mee dat het „gisteravond goed fout was gegaan tussen Been en de spelers”. Technisch directeur Van Geel zei zeer aangedaan te zijn. „Hier zit Feyenoord niet op te wachten. Ik neem de verantwoording niet, die ligt bij de selectie. Besef dat het een heel zware is.”

De taken van Been worden voorlopig waargenomen door assistent-trainer Leon Vlemmings. De aanstelling van een nieuwe trainer wordt bemoeilijkt door de opstelling van de trainersvakbond CBV. Voorzitter Leo Beenhakker heeft vanochtend de trainersfunctie bij Feyenoord „besmet” verklaard. Been heeft intussen het trainingskamp in Ermelo verlaten.

Verlosser had geen krediet meer: pagina 27